Количка

0 артикула

Категории

Вижте всички статии

Колко важно е проучването в създаването на дизайн?

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

 


Колко важно е проучването в създаването на дизайн?


Един от най- сигурните начини да разберете за себе си колко сте капризни е, ако ви предстои ремонт или обзавеждане на нов дом или помещение, ремонт или подновяване на някой от кътовете в дома ви- терасата, пералното, килера....
Едно е сигурно! Всеки цени добрия качествен дизайн, без значение дали е по негов вкус, и всеки се дразни, когато са използвани напълно неподходящи, чужди на пространството детайли и материали!
Ще посветим тази статия на познанието ни в избора на базови материали за под, стени, тавани....
Ето един пример. В едно оборотно кафене, дизайнера е решил да използва за подова настилка дъски с естествен дървен фурнир – романтично решение за дома ви и най- лошия избор за обществено заведение. Големия поток на хора, който минава през това заведение амортизира пода и сега той изглежда занемарен и грозен, заради мекотата на дървесината.
В този вид той не може да се възстанови като „ добрия стар паркет“, защото вече е твърде деформиран. Решението е да се демонтира и да се подмени с нов дъсчен под, като трябва да се съобразим с факта , че дървото сляга и се „климатизира“ в продължение на поне месец.
В днешно време пазара на подови настилки предлага разнообразие от плочки и настилки, които много успешно имитират дървесина, хигиеничен и лесен за поддръжка избор.
Втората грешка , която е често допускана е употребата на тапети в обществени или лични тоалетни и бани. В днешно време разнообразието им е толкова голямо, че е трудно да не се изкушиш, влизайки в специализиран магазин за тапети. Въпреки разкошния дизайн, представете си гледката около влажните зони след известно време. Заради хартиената структура , тапетите не предпазват стените и се увреждат от водата и влагата. Това ги прави не до там добър избор за влажни помещения.
Тези два примера доказват колко важно е проучването, когато правите дизайн. От решаващо значение да знаете кой материал за къде е подходящ. Ясно е че нагласата на никой от нас не е облицовките които избираме да издържат вечно, но е хубаво да извлечем максимума след като вече веднъж сме започнали ремонт. От избора ни зависи колко дълго стените и пода ни ще бъдат в „ добра форма“, особено в обществените помещения.

Не се изкушавайте, ако нещо изглежда добре на рафта в магазина или на снимка! Проучете спецификациите и разпитайте дали има обекти, където да видите материала използван, за да разберете как времето се отразява върху него.
Всичко казано по- горе съвсем не значи, че трябва задължително да търсите най- високото качество или най- високата цена. Понякога обстоятелствата ни лишават от време или не разполагаме с голям бюджет. В тези случаи винаги можете да изберете по-евтините варианти – като например пясъчна облицовка. И ако все пак искате направените от вас промени и реконструкции да издържат над 5 години , не забравяйте да четете малкия шрифт !

Надяваме се да се сетите за тази статия, следващия път когато видите супер нов и атрактивен продукт и да не го грабнете скоростно от рафта в магазина, а на първо място да проучите и след това да направите най-умния и най- добрия избор за вашия случай!


 

Автор: Stilvera


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари